RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Який відсоток українців перехворів Covid-19 і скільки лікарень заповнене на 100%: свіжа статистика

В Україні станом на 12 листопада кожна третя лікарня першої хвилі критично заповнена хворими на коронавірус.

Про це йдеться в аналізі, який провела Київська школа економіки.

Центрами активного спалаху в Україні стали: Запорізька, Івано-Франківська, Житомирська, Хмельницька та Чернівецька області. В зоні помірного спалаху тільки шість областей — Дніпропетровська, Кіровоградська, Луганська, Тернопільська, Черкаська і Чернігівська.

Старший дослідник департаменту економіко-політичних досліджень Київської школи економіки, керівник ключових проєктів Юрій Ганиченко зазначив:

  • 142 лікарні критично заповнені хворими на COVID-19;
  • 92 — сильно перевантажені;
  • 75 — завантажені на 100%.
  • половина лікарень — у зоні відносної безпеки.

За офіційною статистикою короноавірусом перехворіло 1,25% населення. Серед усіх медиків — 9,85%. Ріст захворюваності серед медиків стався навесні і перевищив середню захворюваність по країні у 30 разів. Влітку цей показник сповільнився. У серпні захворюваність серед медичного персоналу знову почала суттєво зростати, як і серед населення по країні. Нині захворюваність серед медиків у 6 разів вища, ніж в цілому по країні.

Повідомляється, що зараз значно зросла частка позитивних тестів — з 19% до 22%. Серед зразків ПЛР-тестів "у черзі" очікують близько 7 700 не виявлених випадків коронавірусу.

Читайте також матеріал "Апострофа" - Зараз українці, як тільки бачать 37,2, кажуть, що задихаються і у них повний набір коронавірусу - лікар-пульмонолог.