RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Названо авто з пробігом, які можна сміливо купувати - служать "вічно"

Раніше експерти склали список авто, які відрізняються комфортом і надійністю. Тепер же з'явився рейтинг машин з великим пробігом, які порадують власників стійкістю до поломок.

Про це повідомляє Аutonews.

Subaru Forester

Більше 15% американських власників Forester не бажають змінювати свою машину навіть після більш ніж 10 років експлуатації, що говорить про надійність цієї моделі. Конструкція стандартних версій з атмосферними моторами і найпростішим 4-ступінчастим "автоматом" вважається вічною.

Ford Fusion

Мікровен Fusion, який випускався в Німеччині з 2002 року, славиться своєю надійністю навіть якщо мова йде про машини віком майже 20 років. Автомобіль оснащувався простими атмосферником об'ємом 1,4 або 1,6 л, найчастіше в парі з "механікою", і мав міцну підвіску з великим кліренсом.

Toyota Corolla

Сімейство Corolla є наймасовішим на планеті. Еталоном в сенсі надійності вважаються машини дев'ятого покоління з індексом E120, власники яких їздять без серйозних поломок протягом щонайменше десяти років. Кузов не іржавіє, а атмосферні двигуни об'ємом 1,4, 1,6 і 1,8 л без ремонту ходять кілька сотень тисяч кілометрів.

Audi TT

Спорткар з турбомотором стабільно входить в рейтинги надійності автомобілів з великим пробігом і віком до 20 років, якщо йдеться про машини першого покоління в заводському виконанні і з переднім приводом. 4-цілінрового мотор 1,8 має наддув, але в цілому набагато простіше сучасних аналогів, а до появи коробки DSG на машину ставили надійний "автомат" Tiptronic.

Audi A6

Audi A6 другого покоління очолив німецький рейтинг надійності ADAC ще 15 років тому. Новіші версії стабільно входять в топ трьох- і п'ятирічок, а старі - в рейтинги машин старше 10 років. П'ятнадцять років тому основу гами становили атмосферні мотори V6, і ці версії на ходу і сьогодні.

Mercedes SLK

Автомобіль, який постійно входить в десятку найнадійніших вживаних машин віком від 10 до 20 років. Все завдяки високій якості збірки і порівняно простій конструкції. Двигуни моделі першого покоління оснащувалися приводними нагнітачами, а 5-ступінчастий "автомат" власного виробництва вважався мало не вічним. Ці машини досі зустрічаються на дорогах.

Toyota RAV4

Дев'ять з десяти власників Toyota RAV4 ніколи не стикалися з технічними проблемами, причому це стосується навіть машин другого покоління, які випускалися з 2001 року. У решти власників проблеми виникали без якоїсь системи, а претензій до електрику взагалі майже не буває. Атмосферні мотори об'ємом 2,0 і 2,4 л можна назвати вічними, "автомати" - практично не вбивається. Обслуговування підвіски може виявитися недешевим, але потрібно рідко.

Honda CR-V

Високі рейтинги надійності марки Honda забезпечує в першу чергу кросовер CR-V, який без проблем проїжджає, не менше 300 тис. км без серйозного ремонту. Організація Consumer Reports багато років поспіль називається його лідером по надійності в своєму класі, а німецький TUV стабільно ставить його в трійку лідерів серед машин до 10 років. Підвіска і коробки передач славляться надійністю, як і атмосферні мотори.

Lexus RX

І сам бренд, і його флагманський кросовер багато років поспіль утримують верхні строчки американських рейтингів надійності. За даними JD Power Lexus RX доставляє власникам менше проблем, ніж будь-яка інша машина такого класу. Показник ступеня надійності цього кросовера склав 95,35%, а сама марка багато років поспіль ділить вірніше рядки рейтингів надійності з брендом Toyota.

Toyota Camry

Унікальний автомобіль, якому немає рівних в сегменті нових бізнес-седанів, утримує лідерство і на вторинному ринку. Американський Consumer Reports стверджує, що ці седани їздять без проблем більше 300 тис. Км, а двигуни (крім V6 3,5) і коробки передач називає "мільйонниками".

Раніше "Апостроф" публікував рейтинг кращих відносно недорогих і надійних б/в машин, які можна купити за ціною до 10 тисяч доларів.