RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Археологи виявили розкішний будинок найжостокішого імператора Стародавнього Риму: фото

Археологи виявили під офісною будівлею в центрі Риму (Італія) розкішний будинок найжорстокішого імператора Стародавнього Риму Калігули.

Про це повідомляє Daily Mail.

Калігула правив з 37 по 41 рік нашої ери, за ним закріпилася слава нещадного деспота, відомого своїми ексцентричними витівками і любов'ю до оргій і вбивств.

Італійські дослідники, які розкопали це місце, знайшли розкішний палац з пишним садом з фонтанами і екзотичним звіринцем, в якому жили страуси, олені і навіть ведмеді.

Артефакти, в тому числі коштовності, монети, кістки тварин і металева брошка, що належить імператорській гвардії, будуть виставлені на загальний огляд.

"Ми знайшли кістки ноги лева, зуб ведмедя, кістки страусів і оленів. Ми можемо уявити собі тварин, що бігають на волі в цьому чарівному ландшафті, а також диких тварин, яких імператор використовував у приватних циркових іграх", - розповів доктор Мирелла Серлоренці з Міністерства культурної спадщини.

Команда також виявила насіння імпортованих екзотичних рослин, а також залишки білих мармурових сходів, що з'єднували різні рівні саду.

Калігула народився в 12 році нашої ери в родині відомого римського полководця Германіка і його дружини Агрипини Старшої. Мати і брати Калігули померли у в'язниці за звинуваченням у державній зраді, після чого двоюрідний дідусь Тиберій усиновив його і зробив його і сина рівноправними спадкоємцями імперії.

Крім плотських утіх, пов'язаних з сексом і обжерливістю, Калігула мучив високопоставлених сенаторів, змушуючи їх бігти на багато миль попереду його колісниці. Він жартома погрожував замучити або вбити четверту і останню дружину, Цезонію, яка, як говорили, була дуже красивою, Калігула виставляв її оголеною перед своїми друзями.

У нього є крилата фраза: "Пам'ятайте, що я маю право робити що завгодно з ким завгодно". Його марнотратний спосіб життя виснажив римську скарбницю швидше, ніж він зміг поповнити її податками і здирництвом.

У 41 році нашої ери Калігула був зарізаний разом зі своєю дружиною і дочкою офіцерами преторіанської гвардії на чолі з Кассієм Хереєю.

Як повідомляв "Апостроф", археологи на Голанських висотах відкопали форт, що датується часом біблійного царя Давида. Ймовірно, він був частиною загадкового королівства Гешур.