RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

Всі новини

Археологи виявили форт часів біблійного царя Давида: фото

Археологи на Голанських висотах відкопали форт, що датується часом біблійного царя Давида. Ймовірно, він був частиною загадкового королівства Гешур.

Про це повідомляє Smithsonian Magazine.

Археологи на Голанських висотах на плато площею 500 квадратних миль, на яке претендують і Ізраїль, і Сирія, виявили руїни найстарішого відомого укріпленого поселення в цьому районі.

Управління старовини Ізраїлю (IAA) провело розкопки перед запланованим будівництвом нового кварталу недалеко від ізраїльського поселення Хіспін. Під час розкопок дослідники виявили всередині форту наскальні малюнки, на яких були зображені дві фігури з піднятими руками, можливо, ті, що моляться на Місяць. Вони також виявили статуетку жінки, що тримає музичний інструмент, схожий на барабан.

За словами співдиректора розкопок Барака Тзіна, форт побудований з базальтових валунів і має стіни товщиною майже п'ять футів. Грунтуючись на черепках глиняного посуду та інших речових доказах, дослідники датують фортецю XI-IX століттями до нашої ери.

"Ми були здивовані, виявивши рідкісну і захоплюючу знахідку: великий базальтовий камінь зі схематичним гравіюванням двох рогатих фігур з розкинутими руками", - сказав він.

Ці артефакти схожі на деякі, знайдені в руїнах Віфсаїди, міста на захід від нового місця розкопок, яке, за словами археологів, колись було столицею королівства Гешур. У минулому році археологи, що працюють в Віфсаїді, виявили різьблене зображення по каменю рогатої фігури, яка, як вважається, уособлює шанувальників місячного бога.

Біблія описує гешуритський народ як союзників Дому Давида, який жив на північ від Галілейського моря. Згідно з біблійними джерелами, одна з дружин Давида, Маахат, була дочкою царя Гешура Талмі.

Як повідомляв "Апостроф", археологи виявили на північному сході Уельсу залишки римської вілли, дослідження якої змінює існуючі уявлення про ті часи.