RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Чекаємо в торгових мережах: мережі розбурхала заява Ляшка про безкоштовні вакцини від Covid-19

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що Україна безкоштовно отримає вакцини від коронавірусної хвороби в кількості доз, що дорівнює 20% населення. Українці активно обговорюють цю новину.

Про те, що OVAX підтвердив інформацію про виділення Україні вакцини від коронавірусної хвороби на безкоштовній основі для 20% населення, Віктор Ляшко написав у Facebook.

"Це означає, що близько 4 млн громадян України зможуть вакцинуватися в першій половині 2021 за рахунок фінансової підтримки з боку міжнародних партнерів і урядів інших країн", - сказано в публікації.

Він додав, що вакцина від виробника Moderna (США), також включена в глобальний механізм COVAX.

"Ставимо перед собою завдання забезпечити імунізацію якомога більшої кількості населення перевіреними, якісними і безпечними вакцинами в 2021 році, як за рахунок глобальних ініціатив, так і за рахунок державного бюджету України", - написав Ляшко.

При цьому користувачі висловили недовіру, що ці безкоштовно надані вакцини безкоштовно дійдуть до українців. Також вони звернули увагу на явну математичну неточність в публікації Ляшко.

"Цікаво, хто ці 20%, які отримають цю вакцину?", "Якщо вакцина якісна, то депутати і їх сім'ї, а то й якісна, то просте населення", "Рідні та близькі, близькі рідні ... ось вам і 20% "," 0 відсотків це 8 млн", "Нас лише 20 млн вже? , "Будемо потім скуповувати її по Епіцентрах, ге? ", - пишуть коментатори.

Як повідомляв "Апостроф", в американській компанії Pfizer, яка спільно з німецькою BionTech розробляє вакцину від коронавірусу, заявили про її більшу ефективність, ніж передбачалося раніше.