RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Україна закупить до кінця року ударні дрони Bayraktar TB2: що відомо

В Міністерстві оборони України планують укласти з турецькою компанією Baykar Makina новий договір на закупівлю партії розвідувально-ударних БПЛА Bayraktar TB2, які нещодавно успішно пройшли випробування.

Про це повідомляє видання Defense Express з посиланням на власні джерела у Міноборони.

Відповідно до планів відомства, нові дрони будуть направлені на захист морського узбережжя Чорного та Азовського морів. Скільки планується придбати БПЛА, невідомо.

Також в Міноборони повідомили, що на додачу до мобільних станцій управління, які йдуть із розрахунку одна на два-три дрони, планують також придбати певну кількість стаціонарних станцій.

Це дозволить почати формування суцільного "поля керування", завдяки чому стане можливою передача управління дроном від однієї станції до іншої. Саме таке поле вже створено у Туреччині, де розгорнуто мережу стаціонарних станцій вздовж кордонів.

Додамо, що рішення Міноборони про закупівлю Bayraktar TB2 може бути викликане необхідністю контролю за кордоном України з анексованим Кримом і акваторії морів, а також із прийняттям на озброєння ракетного комплексу берегової оборони "Нептун" РК-360МЦ від ДККБ "Луч". Вони мають отримати хоча б приблизний район цілі, в якому вже самостійно будуть вести її пошук та знищення.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні розробили бойовий безпілотник-камікадзе ST-35 "Грім". Його представило науково-виробниче підприємство "Атлон-Авіа".