RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Кафе, СТО та рахунки в банку: спливли цікаві деталі про майно головлікаря "Феофанії"

Ігор Семенів, головний лікар клінічної лікарні "Феофанія", де десятиріччями традиційно лікувалася вся владна верхівка країни, а нещодавно і хворий на коронавірус президент Володимир Зеленський, є власником кафе, СТО і рахунків у банку.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Семенів обіймає посаду головлікаря "Феофанії" з 2008 року.

Згідно з декларацією Семеніва за 2018 рік, в його власності значаться три земельні ділянки в Івано-Франківській області загальною площею 21 062 квадратних метра. Ще три земельні ділянки під Києвом, загальною площею 3 000 квадратних метрів, і три ділянки в Івано-Франківській області площею 2 480 метрів у власності у дружини Семеніва. У спільній власності у Семеніва з дружиною - ще одна ділянка в Івано-Франківській області площею 2 697 квадратних метрів.

Також у дружини Семеніва є житловий будинок на 242 "квадрата" в курортному селі Микуличин Івано-Франківської області, і ще один будинок в цій же області площею 514 квадратних метрів. А у самого головлікаря квартира в Києві на 155 "квадратів". Ще 4 дачних будиночка в Івано-Франківській області у Семеніва будується. Більш того, медик є співвласником кафе і СТО на заході України.

У головлікаря є і дорогі годинники. Це Rolex за 141 тисячу гривень. А ось дружина головлікаря "Феофанії", по всій видимості, любить дорогі авто. Так, в її власності значиться Porsche Cayenne за 2 мільйони гривень і ще Land Rover за 2 мільйони. Сам Семенів автомобілем не обзавівся, зате у нього є два водних мотоцикла і снігохід.

При цьому, зарплата у Ігоря Семеніва, яку він отримав в 2018 році в "Феофанії", склала 636 тисяч гривень (53 тисячі в місяць), а ще 4,7 мільйона головлікар отримав від підприємницької діяльності. На рахунках в банках у медика зовсім не багато, всього 2,4 тисячі доларів, а ось готівкою 200 тисяч в гривнях і 100 тисяч в доларах.

Непогано заробляє Ігор Семенів і на тендерах в компаніях, в яких він значиться бенефіціаром. Все це, звичайно ж, фармацевтичні підприємства. Наприклад, 2020 рік був особливо успішним для компаній головлікаря "Феофанії". Його підприємства виграли 186 тендерів на загальну суму 7,8 мільйона гривень.

Насправді, список майна і доходів Ігоря Семеніва і його дружини можна було б ще довго продовжувати. У медика з дружиною є нежитлові приміщення, цінні папери, гаражі, ювелірні вироби.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Сотні мільйонів на одну лікарню: скільки українцям ще платити за рай для "мажорів" в "Феофанії".