RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Можливо, загинули під час "дуелі": фото незвичайних останків динозаврів Юрського періоду

У Монтані (CША) виявили останки двох динозаврів Triceratops horridus і Tyrannosaurus rex, які померли понад 67 мільйонів років тому і були поховані разом в одній могилі, на них були бойові шрами.

Про це повідомляє KPAX.

Останки Tyrannosaurus rex були виявлені злегка пересічними з трицератопсами, вони були вилучені з гірської породи, укладені в гіпс і надійно зберігаються до тих пір, поки не будуть вивчені. Це одні з найбільш повних кістяків динозаврів з коли-небудь знайдених.

Обидва скелета є зчленованими, що означає, що всі кістки були збережені в належному порядку. Рідко можна знайти одну зчленовану скам'янілість, а це відкриття включає дві.

На даний момент аналіз скам'янілості Triceratops horridus виявив реальні відбитки шкіри на його фірмовій оборці і стегнах. Зуби тиранозавра врізані в його хребет.

Оскільки скам'янілості все ще поховані у відкладеннях, обриси їхніх тіл і відбитки шкіри і м'яких тканин залишаються. Ці деталі часто губляться, коли скам'янілості повністю викопані в полі.

Популярна пара динозаврів була подарована музею Північної Кароліни.

Раніше "Апостроф" повідомляв, палеонтологи на підставі аналізу 1200 зубів різних видів динозаврів, виявлених на місці доісторичної річки в Марокко, зробили висновок, що 15-метровий шеститонний спинозавр (Spinosaurus aegyptiacus), вів в основному водний спосіб життя.