RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Вчені зробили цікаве відкриття про динозавра-гіганта з "Парку Юрського періоду": фото

Палеонтологи на підставі аналізу 1200 зубів різних видів динозаврів, виявлених на місці доісторичної річки в Марокко, зробили висновок, що 15-метровий шеститонний спинозавр (Spinosaurus aegyptiacus), вів здебільшого водний спосіб життя.

Про це повідомляє ВВС.

Безліч скам'янілостей спинозавра виявили на місці стародавнього русла річки, яка протікала через пустелю Сахара 100 мільйонів років тому. Місце знахідки наштовхнуло вчених на думку, що 15-метровий шеститонний динозавр не була наземним хижаком, а переважно водним.

Як зазначив професор палеобіології Девід Миртил, до цього дослідники не знаходили на одній ділянці так багато зубів динозаврів. Він додав, що тварини, більшу частину життя проводять у воді, з більшою ймовірністю залишать свої зуби в річкових відкладеннях, ніж ті, які приходять до річки, тільки щоб пити і полювати уздовж берега.

Вперше останки Spinosaurus aegyptiacus були виявлені понад 100 років тому в Єгипті. Вони зберігалися в музеї Мюнхена, але під час Другої світової війни вони були знищені.

З тих пір були вчені неодноразово знаходили фрагменти кісток спинозавра. У 2014 році палеонтологи виявили гігантську скам'янілість, яка дала уявлення про великий розмірі тварини.

Широку популярність спинозавр отримав після виходу в 2001 році третій частині «Парку юрського періоду». В одній зі сцен фільму цей велетень поборов непереможного тиранозавра рекса.

Як повідомляв "Апостроф", раніше група вчених ідентифікувала і описала найменшого динозавра, який відомий науці, раніше його виявили в шматку стародавнього бурштину в Бірмі.