RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

22 червня

21 червня

Всі новини

ЗСУ випробували нову реактивну систему "Буревій": фото і відео

На одному із військових полігонів випробували новітню реактивну систему залпового вогню "Буревій", яка розглядається, як заміна застарілим "Ураганам", які знаходяться на озброєнні Збройних Сил України.

Про це повідомляє Defense Express.

РСЗВ "Буревій" виготовлена на Шепетівському ремонтному заводі та оснащена цифровою системою управління вогню, включно із системою обміну інформацією на полі боя, а інформація передається у режимі онлайн.

"Буревій" виконаний у калібрі 220-мм та може використовувати всі наявні реактивні снаряди для "Урагану", а також нові, зі збільшеною з 35 до 65 км дальністю знищення цілей, які розробляються КБ "Південне" у рамках програми "Тайфун-2".

"Випробування "Буревію" проходять у максимальний взаємодії з Міноборони, яке зацікавлено у цій машині. Концептуальний підхід у її створенні: максимальна цифровізація, збільшення дальності стрільби, мобільності, а також комфорту та безпеки військових. Нами повністю розроблено та виготовлено весь пакет направляючих та систему наведення. Вони інтегровані на нове високопрохідне шасі, яке надалі буде оснащено повністю броньованою кабіною", - заявив директор ДП "Шепетівський ремонтний завод" Олег Турінський.

Реактивну систему розміщено на високопрохідному шасі Т815-7Т3RC1 від чеської Tatra з колісною формулою 8х8, яка відрізняється рівнем економічності та ергономічності, надвисоким рівнем прохідності та максимальною швидкістю понад 100 км/год.

Як повідомляв "Апостроф", державне підприємство "Львівський бронетанковий завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", завершило капітальний ремонт і модернізацію близько півтора десятка пожежних танків ГПМ-54.