RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Це страшно, людей немає: яка зараз ситуація з лікарями в "коронавірусних" лікарнях в Україні

Генеральний директор КП "Дніпровська обласна реабілітаційна лікарня" Інеса Шевченко розповіла, що в Україні катастрофічно не вистачає лікарів, для роботи з хворими коронавірусом.

Про це вона сказала в ефірі програми "Апостроф Live" на "Апостроф TV".

"Вмирають, хворіють, звільняються. Розумієте, для того, щоб лікувати таких важких пацієнтів, потрібні лікарі певної кваліфікації. У нас їх і до коронавірусної пандемії було небагато. Це лікарі-інфекціоністи, це лікарі-анестезіологи та реаніматологи, це професійні терапевти і кардіологи", - сказала вона.

За словами Шевченка, в Україні і до пандемії цих лікарів було мало, вони були на вагу золота, а зараз ситуація в рази погіршилася.

"Не так давно я і вся наша дніпровська медична спільнота поховали товаришів - двох професійних фахівців. Реаніматологів, дитячих анастезіологів. Ці втрати держава не зможе компенсувати довгі роки. Тому це страшно, людей немає. Чому у нас кажуть, що багато пацієнтів концентруються в певних лікарнях, а в інших лікарнях навіть є порожні палати?"- пояснює Шевченко.

Вона каже, що концентрують пацієнтів там, де є персонал, а його немає достатньо ніде.

"Я вам хочу сказати, я вчора розмовляла зі своїм колегою, який керує великою багатопрофільної лікарнею. Він каже, що вже не знає, що робити з графіком чергувань. Його неможливо зробити. Ми ще повинні дотримуватися законів про працю. Але люди живі, вони падають. Це і є катастрофа", - вважає Шевченко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - У нас катастрофа, з кожною годиною лікарів і медсестер стає менше і менше - директор лікарні в Дніпрі.