RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні запрацювала автофіксація порушень ПДР іноземцями та "євробляхерами": як будуть карати

Система автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху "не бачила" автомобілі з іноземною реєстрацією і їх водії уникали штрафів. 19 листопада цей недолік був усунутий.

Про це в Facebook написав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Він зазначив, що тепер дороги України стали ще трохи безпечнішими.

"Система автоматичної автофіксації порушень правил Дорожнього руху почала реєструвати порушення правил Дорожнього руху, скоєних власниками автомобілів на номерах іноземної реєстрації", - написав він.

Геращенко наголосив, що з 19 листопада іноземці, що заїхали на своїх авто в Україні, і громадяни України, що їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації, почали нести відповідальність за перевищення швидкості та порушення інших правил дорожнього руху.

При в'їзді авто на номерах іноземної реєстрації в Україні, прикордонник вносить в базу даних номер машини, ПІБ і паспортні дані того, хто був за кермом. Якщо водій на цій машині перевищить швидкість, то система автоматично знаходить дані порушника взявши їх з бази даних ДПСУ.

"Саме так сталося з громадянином Білорусі, водієм автомобіля Rover, який, рухаючись по трасі М 05 Київ-Одеса, в населеному пункті перевищив швидкість на 38 км / год при дозволених 50 км / год, а також громадянином Молдови, водієм автомобіля Mercedes, який перевищив швидкість на 24 км / год рухаючись по Південному мосту на Лівий берег у Києві ", - написав Геращенко.

Відносно цих водіїв винесені постанови про порушення правил Дорожнього руху, які будуть відправлені прикордонникам.

Прикордонники при виїзді з України авто іноземної реєстрації фіксують факт порушень ПДР за час перебування в Україні і інформують про це водія, пропонуючи йому заплатити штраф. Якщо водій-іноземець відмовляється платити штраф, то йому буде заборонений в'їзд в Україну.

Якщо ж власник авто на іноземних номерах - громадянин України відмовиться платити штраф, то документи будуть направлятися за загальною процедурою в Державну виконавчу службу для стягнення через арешт майна або банківських рахунків.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Антон Геращенко анонсував, що функціонал дорожніх камер, які поки фіксують тільки порушення швидкісного режиму, буде розширено. Уже готова до запуску система, що дозволяє фіксувати порушників, що їздять смугами для громадського транспорту.