RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Відеофіксація порушень ПДР в Україні стане ефективнішою: кого зможуть ловити камери

В системі автоматичної відеофіксації порушень Правил дорожнього руху в Україні відбудуться зміни, які допоможуть ідентифікувати автомобілі з непідконтрольних територій або з-за кордону і дозволять фіксувати не тільки перевищення швидкості.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко під час онлайн-форуму Kyiv Smart City Forum 2020 року, передає портал "Твоя машина".

За словами чиновника МВС, за час роботи камер було зафіксовано близько 1 мільйона 743 тисяч порушень. При цьому не завжди була можливість ідентифікувати порушника, якщо номери було встановлено на автомобілі з непідконтрольних територій або з-за кордону.

Щоб частково вирішити цю проблему, з 1 листопада 2020 року почне роботу система, за допомогою якої транспорт, що ввозиться з інших країн, буде вноситися в спеціальну базу.

Крім того, функціонал дорожніх камер, які поки фіксують тільки порушення швидкісного режиму, буде розширено. За словами Геращенка, вже готова до запуску система, що дозволяє фіксувати порушників, які їздять по смугах для громадського транспорту.

Заступник міністра доповів, що в 2020 році було придбано 220 камер, а в наступному - планується покупка ще 400. Це дозволить здійснювати відеофіксацію на всіх транспортних магістралях України. Також розробляється законопроект, який дозволить міській владі купувати нові камери на кошти, отримані від сплати штрафів.

Геращенко відзначив високий рівень добровільної сплати штрафів українцями - 78%. У європейських країнах, за його словами, цей показник не перевищує 40%.

Як повідомляв "Апостроф", У Верховній Раді зареєстрували кілька законопроектів, які можуть істотно ускладнити життя українським водіям.