RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Загадкове явище, схоже на полярне сяйво, стало ще більш дивним: фото і відео

Експерти помітили таємниче явище під назвою Стів, воно чимось схоже на полярне сяйво.

Про це повідомляє Strange sounds.

На відміну від Південного і Північного сяйва, Стів виглядає як пурпурно-біла стрічка, що світиться, яка ріже по діагоналі до горизонту і простягається на сотні миль через атмосферу. Явище може здаватися ближчим до екватора, ніж типове полярне сяйво, і часто супроводжується "частоколом" з зазубрених зелених точок, танцюючих поруч з ним. Стів - потік гарячого, бурхливого газу, який з'являється незалежно від сонячної погоди.

Наразі невідомо, як з'являється Стів, але вчені сходяться на думці, що це не просто полярне сяйво. Про нього відомо, що у нього довгий трубчастий вид смужок. Згідно з розрахунками команди, смуги з'являються тільки низько в іоносфері, на висоті від 62 до 68 миль (від 100 до 110 км) над Землею. Смуги зеленого кольору, ймовірно, що це турбулентні частки стикаються і швидко нагрівають навколишній кисень, створюючи крихітні зелені вогники в небі, які повільно тануть під частоколом.

Відзначимо, що Стів - це атмосферне явище, яке виглядає як довга світла смуга на небі. Смуга пофарбована в відтінки фіолетового і часто супроводжується короткими зеленими сполохами у вигляді частоколу. Вона має ширину 25-30 км і довжину від 100 до 1000 кілометрів, тягнучись зі сходу на захід. Триває від години і більше і носить сезонний характер, зникаючи з жовтня по лютий.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що жителі Гаваїв помітили в небі дивні яскраві вогні. Кажуть, цікаве явище за розміром було не менше футбольного поля, при цьому вогні постійно рухалися, через що люди стали підозрювати супутники Ілона Маска і навіть подумувати про НЛО.