RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Шукають печатку: на місцевих виборах в Дніпрі поліція відкрила три кримінальні провадження

У неділю, 22 листопада, в Україні проходить другий тур місцевих виборів-2020. Повторне голосування призначене в 11 містах. Серед них Дніпро, де станом на 15:00 в поліцію надійшло 108 заяв і повідомлень про порушення на виборах. За результатами їх розгляду відкрито три кримінальні провадження.

Про це повідомляє поліція області.

Зокрема, відкрито два кримінальні провадження у ч.1 та ч. 3 ст. 158-3 (фальсифікація, підробка, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації) Кримінального кодексу України.

У першому випадку на одній з дільниць в Амур-Нижньодніпровського району зникла печатка виборчої комісії. У другому - поліцейські розслідують факт підпису протоколу про підрахунок голосів виборців до його остаточного заповнення, виявлений на виборчій дільниці в Новокодацькому районі Дніпра.

Також поліцейські відкрили кримінальне провадження для перевірки повідомлення, що в Дніпрі проходять ярмарки з агітацією за одного з кандидатів на посаду міського голови. Даний факт кваліфіковано за ч. 2 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) УКУ.

За іншими фактами проводяться перевірки і приймаються відповідні рішення.

Як повідомляв "Апостроф", станом на 13:00 середня явка на виборах міських голів становила 12,70%. У порівнянні з повторним голосуванням минулого тижня, явка збільшилася майже на 2%.