RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Такого не було десять років: експерт вказав на величезну проблему з держбюджетом-2020

Екс-заступник міністра економіки Павло Кухта вказав на важливий момент стосовно формування державного бюджету на 2021 рік в Україні.

Про це він написав у Facebook.

"Згідно оперативних даних Казначейства, наявні неоплачені фінансові зобов'язання станом на сьогодні становлять 9,4 млрд, з них 3 млрд по захищених видатках. Це максимум з початку року і +2 млрд до показників попереднього тижня. Люди з системи кажуть, що з 9 листопада казна працює в режимі картотеки - до ночі зводять надходження, на ранок формують пул видатків, які буде профінансовано, все інше відкладають. В новітній історії України в середині листопада такого не було вже щонайменше років десять", - написав він.

За його словами, карантиг вихідного дня та неминуче насування повного локдауну підвищують потребу в бюджетних видатків. Наприклад, навіть найпростіша програма підтримки населення, виплата 5000 грн мінімальної зарплати всім зайнятим в уражених галузях сфери послуг (близько 4 мільйонів людей) - коштує 20 млрд на місяць, що держава не може зробити, адже у держави немає такої суми.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Верховна Рада схвалила за основу державний бюджет на 2021 рік.