RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Питань про кордони вже не буде: озвучено тривожний прогноз щодо майбутнього Донбасу

Окупований Донбас ризикує перетворитися на "Чорнобиль 2.0", тоді питання про кордони може і не бути, оскільки територія буде непридатною для проживання.

Про це під час чергової онлайн-конференції учасників "Ініціативи 16 липня" заявив філософ, експерт SG SOFIA Дмитро Єрмолаєв, йдеться в матеріалі "Апострофа".

За його словами, військово-політична еліта України має певний імператив з екологічної тематики на Донбасі.

"Вони всі ці роки ігнорували консенсус вчених і вже розроблені заходи. Проблема представлена, як стихія, з якою можна боротися тільки за допомогою вимоги компенсації. Ніхто не збирається займатися екологією Донбасу на офіційному рівні", - зазначив Єрмолаєв.

Він додав, що з обох сторін конфлікту розглядають ситуацію на Донбасі як екологічну зброю, але в найближчі місяці потрібно вносити питання екології в миротворчий процес.

"У сучасному світі немає необхідності стріляти - цілком достатньо злочинно нічого не робити. Через 20 років не вдаватимуться до глибокого аналізу, чому територія Донбасу стала непридатною для життя. Не будуть глибоко аналізувати причини і невдачі дипломатії. Буде просто факт наявності території. Зараз вона поки ще є живою", - підкреслив експерт.

Єрмолаєв підсумував, що є загроза перетворення Донбасу на "Чорнобиль 2.0" і вже зараз для вирішення проблеми потрібно залучати людей з непідконтрольної території, а також представників країн "нормандського формату".

Читайте детальніше в матеріалі "Апострофа": Екологічна війна: як Донбас перетворюється на новий Чорнобиль.