RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вчені розповіли, хто захищений "природним" імунітетом від коронавірусу

Згідно з дослідженням служби громадської охорони здоров'я Англії (Public Health England), природний імунітет до коронавірусної інфекції може зустрічатися вдвічі частіше, ніж вважають експерти.

Про це повідомляє Daily Mail.

Дослідники виявили Т-клітини - ключову частину імунної системи - у набагато більшого числа людей, ніж очікувалося. Вони знищують клітини, заражені на коронавірус, коли зараження зайшло так далеко, що антитіла та інші частини імунної системи не можуть дістатися до вірусу.

Дослідження, проведене в червні за участю 2 847 осіб, чиї професії пов'язані з контактом з великою кількістю людей, показало, що 25% учасників мали високий рівень Т-клітин, які розпізнають Covid.

Це набагато вище, ніж результати аналізів на наявність антитіл, які виявляли лише у 6% перехворілих.

До цього часу велика увага вчених була зосереджена на антитілах, які нейтралізують вірус до того, як він потрапляє в клітини організму. При цьому цінність Т-клітин в тому, що вони знищують клітини, вже інфіковані вірусом.

Важливо відзначити, що дослідники виявили, що жоден з людей з високим рівнем Т-клітинної відповіді не заразився на Covid протягом наступних чотирьох місяців, що дозволяє припустити, що ця частина імунної системи є ефективним захисним фактором.

Вони також виявили, що тільки половина з тих, у кого був високий відповідь Т-клітин, мали антитіла проти Covid, що дозволяє припустити, що певний імунітет може існувати без антитіл.

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий український педіатр Євген Комаровський заявляв, що деякі люди мають вроджений імунітет до коронавірусної інфекції.