RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Чому війну на Донбасі не можна завершити силовими методами: Хомчак назвав п'ять причин

Конфлікт на Донбасі неможливо вирішити виключно військовими методами, для цього є кілька причин, серед яких - загроза великих втрат в українській армії.

Таку думку висловив Головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Руслан Хомчак на зустрічі з журналістами експертами і блогерами.

За його словами, така операція, по-перше, буде пов'язана з великими втратами.

По-друге, наступ означає бойові дії в житловій забудові, через що Україну можуть звинуватити в порушеннях норм міжнародного гуманітарного права.

По-третє, військову операцію на Донбасі не буде схвалено закордонними партнерами нашої країни.

Крім того, Росія, як учасниця конфлікту, володіє чисельною перевагою і більш широкими можливостями, ніж Україна.

І нарешті, потрібно враховувати позицію місцевого населення, яке буде перешкоджати просуванню української армії до державного кордону. З цього приводу Руслан Хомчак навів приклад висунення військ в березні 2014 року, коли створювалися перешкоди для переміщень солдатів, а мер одного з містечок прямо заявила, що вони чекають тут "зовсім іншу армію".

"Всі переміщення наших військ моментально "зливаються" на той бік. Тому, навіть якщо в результаті раптового удару ми зможемо відсунути лінію розмежування на 3-5 кілометрів на схід, то які стратегічні завдання ми при цьому вирішимо?" - зазначив Руслан Хомчак.

Детальніше про те, чому конфлікт на сході України не можна дозволити виключно військовими засобами, читайте в матеріалі "Апострофа": Дана чи Богдана: генерал Хомчак розповів, яка САУ потрібна армії і скільки росіян воюють на Донбасі