RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

У Москви своя логіка: представник України розповів, що творить Росія на переговорах по Донбасу

Представники Російської Федерації на засіданні Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі не виявляють бажання брати на себе відповідальність за досягнуті домовленості і продовжують грати роль посередників, а не учасників переговорів.

Про це написав після чергового засідання в середу, 25 листопада, на своїй Facebook-сторінці донеччанин в ТКГ Сергій Гармаш.

За його словами, сегоднешнее засідання ТКГ було найжорсткішим за останній час.

"Сьогодні на ТКГ, на чергове прохання Кравчука до РФ офіційно представити в ТКГ план дій від російської делегації, або подати план ОРДЛО від імені Російської делегації, Гризлов заявив, що якби такий план і з'явився, то це було б втручанням Росії у внутрішні справи Україна, на що Росія, звичайно ж, піти не може" , - передав позицію російської сторони український представник ОРДЛО.

За його словами, Росія пропонує розглядати пропозиції, які висувають їх представники з окупованих територій, хоча вони не є стороною переговорів.

"Я теж представник ОРДЛО, але я не хочу мати нічого спільного з тим, що роблять і творять представники ОРДЛО, запрошені на переговори російською делегацією", - підкреслив він.

За його словами, якщо Росія зацікавлена у вирішенні конфлікту, а не просто в Суб'єктивізація ОРДЛО або звинуваченнях України в зриві домовленостей, вона офіційно повинна направити мирний план від свого імені, як учасника ТКГ.

"Але у Москви своя логіка ..." - зауважив Сергій Гармаш.

Він також стверджує, що треья сторона переговорів - ОБСЄ - грає роль інструменту Кремля, а не посередника і модератора.

"Представники ОБСЄ не помічають заяв представників ОРДЛО від Росії, коли вони називають себе якимись трьома буквами або "республіками"... Нас, представників ОРДЛО від України, ОБСЄ взагалі намагається не бачити, хоча наш статус нічим не нижчий, ніж у запрошених російською делегацією нечленів з окупованих РФ Донецька і Луганська. Мінські угоди і саме поняття "ТКГ" ОБСЄ трактує чомусь виключно в московському ракурсі", - зазначив учасник засідання ТКГ.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 24 листопада, під час засідання політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи по мирному врегулюванню конфлікту на Донбасі, представник Росії в ТКГ Олексій Дмитрієвський підтримав план дій, запропонований представниками ОРДЛО.