RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.18
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

Повинні бути в тисячі разів більше: в Україні хочуть збільшити штрафи для водіїв

У середу, 25 листопада, набули чинності зміни до Правил дорожнього руху, відповідно до яких, зокрема, пасажири таксі зобов'язані пристібатися ременями безпеки як на передньому, так і на задньому сидіннях. Однак в МВС вважають, що штрафи за їзду без паска, які і за інші порушення ПДР, повинні бути істотно вищими.

Про це розповів в ефірі каналу "Україна 24" радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол.

Чиновник назвав страшні цифри щодо загибелі в ДТП - щодня в Україні в ДТП гине в середньому 8-10 осіб, а в 2020 році вже загинули 2 800 осіб і близько 30 тисяч травмувалися. Апостол виступив за те, щоб правила дорожнього руху і покарання за їх порушення були більш жорсткими.

"Я прихильник того, щоб ці правила і покарання були дуже жорсткими. Ремені - це один з елементів, який, можливо, зменшить травми і загибель при ДТП. Таких ДТП і травм в Україні стається в 5-8 разів більше, ніж в середньому в Європі. 51 гривня за ремінь - це не той штраф, якого сьогодні люди бояться. Сьогодні велика кількість тих, хто потрапляє на штраф від 10 800 до 54 000 грн, коли сідають за кермо і влаштовують аварії в стані алкогольного сп'яніння. Я не знаю, які умови потрібні і покарання придумати, щоб цього не було. Я за те, щоб була невідворотність покарання ", - сказав Апостол.

Апостол виступив за істотне підвищення штрафів за непристебнутий ремінь безпеки.

"В першу чергу людина повинна розуміти, що йдеться про її життя і життя пасажира. В першу чергу це буде прописано в законі, але штраф, який сьогодні є, повинен бути вище навіть не в десять, а в сотні і тисячі разів", - сказав Апостол.

Як повідомляв "Апостроф", віднедавна в Україні набрали чинності зміни до правила дорожнього руху, які затверджені постановою уряду №1105 від 11 листопада. Відповідно до них пішоходи в обов'язковому порядку повинні носити світловідбивальні елементи на одязі, а пасажири автомобіля зобов'язані пристібатися не тільки ременями безпеки. Крім того, з'являться нові дорожні знаки.