RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Дитина померла, не приходячи до тями: в Полтаві виправдали ресторатора, яка влаштувала жахливу ДТП

У середу, 25 листопада, Жовтневий райсуд міста Полтави виніс виправдувальний вирок у справі про ДТП, в якій на пішохідному переході загинув 15-річний велосипедист Артем Левченко.

Про це повідомляє місцеве видання "Полтавщина".

Смертельна ДТП сталася два роки тому - 6 листопада 2018 року в центрі Полтави. Позашляховик Mercedes-Benz, за кермом якого перебувала власниця місцевих ресторанів і піцерії Наталія Саєнко, збив підлітка, який виїхав на велосипеді на пішохідний перехід. Відразу після аварії з автомобіля зняли номери держреєстрації.

Через два місяці після ДТП, 7 січня 2019 року, Артем Левченко, не приходячи до тями, помер в лікарні, після чого правоохоронці оголосили Наталії Саєнко про підозру, а суд обрав їй запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт.

Під час слідства стало відомо, що Саєнко раніше порушував ПДР. У 2016 році Жовтневий райсуд Полтави визнав її винною в скоєнні адміністративного правопорушення - керування транспортним засобом в нетверезому стані (ч.1 ст. 130 КУпАП України) і призначив їй покарання у вигляді штрафу - 3400 грн.

У травні 2019 року поліція завершила розслідування, сторони ознайомилися з матеріалами кримінального провадження, а потім обвинувальний акт передали в суд для розгляду по суті. При розгляді справи, сторона потерпілих наполягала на тому, що в момент аварії Саєнко розмовляла по телефону, а тому була неуважна і не помітила 15-річного Артема.

Під час судових дебатів прокурор просив суд призначити Наталії Саєнко 8 років ув'язнення. На думку сторони звинувачення, водій авто повинна була їхати зі швидкістю не більше 50 км / год і зменшити її або зупинитися в момент появи велосипедиста на дорозі. На думку сторони звинувачення і потерпілих, Саєнко мала технічну можливість уникнути ДТП.

Наталя Саєнко відмовилася брати участь в дебатах, а її захисники підкреслили, що в ході слідства було встановлено, що Артем Левченко виїхав на пішохідний перехід на велосипеді, а не вивіз його в руках. Тому, на їхню думку, ДТП сталося за участю двох транспортних засобів. Крім того адвокати стверджували, що перед виїздом на пішохідний перехід Артем Левченко не зменшив швидкість і не зупинився, щоб перевірити - чи буде безпечним його рух.

Адвокати Наталії Саєнко вважають, що жінка скоїла наїзд вимушено, тому що велосипедист порушив ПДР, а у водія автомобіля не було можливості уникнути зіткнення.

25 листопада суддя Анатолій Савченко зачитав вирок для Наталії Саєнко, в якому підтримав позицію захисту і повністю виправдав водія автомобіля. Суд визнав, що ДТП сталася за участю двох транспортних засобів.

Адвокат потерпілих Дмитро Семеха зазначив, що сторона потерпілих подаватиме апеляційну скаргу на таке рішення суду. Апеляцію готуватиме також прокуратура.

Як повідомляв "Апостроф", поліцейські встановлюють обставини смертельної ДТП в Хмельницькій області, в якому зіткнулися два автомобілі. Загинуло двоє людей, ще четверо - госпіталізовані.