RU  UA

Вже соромно: історик розповів, як вторгнення в Україну змінило росіян

Після подій на Євромайдані і Революції Гідності президент РФ Володимир Путін зрозумів, що Україна тікає з його рук і він вирішив її повернути, незаконно захопивши Крим і розв'язавши війну на Донбасі. Однак своїх цілей в Україні господар Кремля не досягнув, а росіяни зараз вже соромляться ейфорії "Кримнашу", яка була в 2014-2015 роках.

Про це розповів в програмі "Всьо по бєспрєдєлу" з Роксаною Руно на Апостроф TV російський історик, відомий громадський діяч та політик Андрій Зубов.

Професор зазначив, що є різні думки про те, якими саме були цілі Путіна в Україні.

"Крим (анексія Криму - "Апостроф") - це покарання Путіна для України за її вибір", - пояснив Зубов російську агресію.

Він згадав, що в перші дні після втечі Януковича Верховна Рада ухвалила закон про мову - (скасування закону "Про засади державної мовної політики" - "Апостроф"), що викликало негативні реакції в АР Крим, а також в деяких регіонах на півдні та сході країни, а згодом Росія активно використовувала цей сюжет в інформаційній кампанії проти України.

"Російська мова втратила статус другої мови і це викликло в Росії негативну реакцію. Я думаю, що прийняття цього закону було помилкою. Якби цього закону не було, Путіну було б складніше зводити рахунки з Україною", - пояснив Зубов острах мешканців Криму в 2014 році.

Також Зубов наголосив, що зараз в Росії вже соромляться "Кримнашу" і розуміють, що анексія Криму коштувала їм пенсій, зарплат і гідного рівня життя.

"Все це зараз відійшло і зараз соромно в Росії згадувати про цей "Кримнаш", хоча більшість росіян скаже, що Крим російський. Зараз тема російського імперіалізму відійшла і ці 7 років вилікували росіян ціною великої крові і ціною гробів, які привозять в Росію з Донбасу. Росія теж зараз стала інша", - резюмував Зубов.

Як повідомляв "Апостроф", російський історик, відомий громадський діяч та політик Андрій Зубов провів історичні паралелі між Йосипом Сталіним і президентом РФ Володимиром Путіним і пояснив, чому оточення Путіна не буде його усувати, як це, можливо, було зроблено зі Сталіним.