RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Хлібці з соломи і салат з очеретом: в Україні створили онлайн-ресторан зі "стравами" часів Голодомору

У четверту суботу листопада в Україні вшановують пам'ять мільйонів жертв Голодоморів, які були в Україні в XX столітті. До цього дня студенти Української академії лідерства запустили онлайн-ресторан зі стравами з продуктів, які рятували українцям життя в 1932-1933 роках.

"Меню" опубліковано на мультимедійному продовженні проекту Uncounted since 1932 метою якого є поширення знань про Голодомор, геноцид української нації і злочини радянської влади.

Серед страв "ресторану" коржик з кори дуба, паляниця з картопляних відходів, хлібці з запеченої соломи і інші подібна "їжа". Натиснувши на кнопку "дізнатися ціну", можна подивитися відео, де люди, які пережили Голодомор, розповідають, як кожна з цих "страв" тоді допомагала вижити. Також можна прочитати історії постраждалих під час Голодомору сімей.

"Ціна цієї страви - мільйони врятованих українців, які вижили завдяки суррогатам: сушеній соломі, гнилим кавунам, картопляним очисткам. Вони буквально доїдали за тваринами", - йдеться в описі до хлібців.

У попередні роки студенти організовували вуличні поп-ап ресторани з їжею часів Голодомору і пригощали всіх бажаючих в семи містах України, а також в Ізраїлі і Бельгії.

Як повідомляв "Апостроф", колишній командир полку "Азов" Максим Жорін анонсував акцію до Дня пам'яті жертв Голодомору, яка відбудеться 28 листопада у посольства РФ в Києві.