RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

У Зеленського назвали три кроки для виходу з конституційної кризи

У п'ятницю, 27 листопада, відбулося засідання Національної антикорупційної ради на якому експерти назвали три важливі кроки, які потрібно зробити, щоб вийти із конституційної кризи.

Про це заявив глава Офісу президента Андрій Єрмак на своїй сторінці у Facebook.

"Перший - відновлення кримінальної відповідальності за навмисне ненадання декларації чи надання неправдивих відомостей у деклараціях. На думку Володимира Зеленського, кримінальна відповідальність за це має бути достатньо суворою. Другий - відновлення повноважень НАЗК щодо моніторингу електронного декларування та врегулювання питання декларацій суддів. Третій - врегулювання питання утворення НАБУ та забезпечення гарантії діяльності його директора", - написав Єрмак.

За його словами, для виконання цих трьох кроків усі органи влади повинні діяти спільно, злагоджено та ефективно, а нардепи повинні допрацювати необхідні законопроекти, щоб Верховна Рада могла ефективно їх ухвалити.

"Команда Президента Володимира Зеленського вважає протидію корупції у нашій державі одним з найважливіших своїх завдань. Крім того, це не лише нагальний запит українського суспільства, а й складова європейського вектору розвитку України. Втім, нещодавнє рішення Конституційного суду завдало значної шкоди антикорупційній інфраструктурі України і поставило під загрозу досягнення нашої країни на шляху євроінтеграції", - написав Єрмак.

Про ситуацію із КСУ в Україні читайте в матеріал "Апострофа" - "Слуги народу" - убогий конгломерат людей, яких доля винесла вгору - суддя про скандал навколо КСУ.