RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Пішли в хід "Піони": українські військові провели бойові стрільби, відео

Бійці окремої артилерійської бригади імені гетьмана Тараса Трясила провели тактичні навчання з бойовою стрільбою.

Про це повідомляє "Арміяinfo".

"Колективна підготовка підрозділів, як і зазвичай, завершилася бойовою стрільбою, і особовий склад показав гарні практичні навички.Наші гармаші не словом, а ділом довели, що їм недарма не так давно, у професійне свято, були вручені полум’яні берети богів війни, і що вони не осоромлять честі бригади й імені її славетного патрона, гетьмана Тараса Трясила", - сказав командир бригади полковник Олег Шевчук.

Тактичні навчання з бойовою стрільбою проводились вдень і вночі, бійці, як в реальній бойовій обстановці, виконали весь комплекс необхідних, під час бою, заходів, а також вели вогонь бойовими снарядами в умовах, наближених до бойової обстановки

В листопаді 2014 року Україна у зв'язку з окупацією Донбасу розпочала розконсервацію і приведення в бойовий стан наявних установок 2С7 "Піон". З відновлених установок було створено 43-тю артилерійську бригаду великої потужності імені гетьмана Тараса Трясила.

Зазначимо, що дальність ураження цілей активно-реактивним боєприпасом становить до 46 км, звичайним - до 37,5 км, а маса одного такого снаряда для гармати САУ 2С7 "Піон", становить 110 кг.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Херсонській області на одному з полігонів бійці ЗСУ провели військові навчання - задіяли вертольоти.