RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Задіяли авіацію: ЗСУ провели видовищні навчання на адмінкордоні з Кримом, відео

У Херсонській області, на одному з полігонів, бійці ЗСУ провели військові навчання - задіяли вертольоти.

Про це повідомляє Командування об'єднаних сил ЗС України у Facebook.

"Основним завданням для наших військовослужбовців став пошук, виявлення та знищення авангарду морського десанту умовного противника. Зокрема, передові авіаційні навідники продемонстрували свої вміння та навички з надання цілевказівок вертольотам на знищення ворога і визначення місць для десантування, безпосередньо з "поля бою", - сказав командувач об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Під час навчань екіпаж вертольотів відпрацював стрільбу у польоті на малих висотах - тренувався у знищенні наземних цілей противника.

За словами Наєва, за рахунок навчань командування може оцінити реальний стан справ у підрозділах та дати можливість вдосконалити деякі вміння, у даній ситуації - злагодженість екіпажів вертольотів та взаємодію з іншими підрозділами родів військ.

Зазначимо, що неподалік від полігону знаходиться адмінкордон з анексованим Кримом.

Раніше "Апостроф" розповідав, що ЗСУ випробували нову реактивну систему "Буревій". Це озброєння, за словами військових, розглядається, як заміна застарілим "Ураганам", які знаходяться на озброєнні Збройних Сил України.