RU  UA

Не просто натиснути на кнопку: в "Слузі народу" дали прогноз по повній зупинці транспорту в Україні

В Україні в разі введення повного локдаунуможуть зупинити громадський транспорт, це рішення буде приймати Кабінет міністрів.

Про це в ефірі Апостроф Live на телеканалі Апостроф TV заявила народний депутат від фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Звичайно, в найбільш жорсткі карантини в різних країнах, наприклад, в Китаї, не працював жоден транспорт. Ні міжміське сполучення, ні громадський транспорт. Але, знову ж таки, очевидно, Україні буде досить складно ввести локдаун і для транспорту, тому що це фактично певний колапс", - зазначила вона.

За словами Кравчук, під час жорсткого карантину в березні був ефект несподіванки, люди боялися, зараз же звикли до цифр по захворюваності. Навіть якщо буде повний локдаун, якимось чином людям потрібно буде на роботу виїжджати.

"Тобто це досить складна система спеціальних перепусток. Для того, щоб вводити локдаун на громадський транспорт, вже повинна бути готова ця система - як хто доїжджає. Як медсестра доїжджає, як лікар доїжджає, як працівник атомної станції або будь-яких об'єктів ЖКГ доїжджає на роботу. Це не просто натиснути на кнопку і все зупинити", - підсумувала нардеп.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Розглядаються різні дати локдауну, рішення ще немає - Євгенія Кравчук.