RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Вихідні в грудні: скільки українці відпочиватимуть в останній місяць року

В останньому місяці 2020 року українців відзначатимуть католицьке Різдво, яке віднедавна стало державним святом. А тому в грудні ми отримаємо ще один додатковий вихідний - 25 грудня.

Про це повідомляє "Апостроф".

Всього в грудні українців выдпочиватимуть 9 днів. Окрім традиційних вихідних - суботи і неділі, передноворічний місяць матиме додатковий вихідний - 25 грудня. Як відомо, з 2017 року в Україні 25 грудня, коли віряни західного обряду святкують Різдво, оголошено вихідним днем. В 2020 році це свято випадає на п'ятницю. Таким чином, українці будуть відпочивати 3 дні - 25, 26 і 27 грудня.

При цьому законодавець пропонує робочий день 24 грудня зменшити на 1 годину. Також скороченим буде робочий день і напередодні Нового року – 31 грудня, яке припадає на четвер.

Додамо, що в грудні 2020 року в Україні буде 22 робочих дні і дев'ять вихідних.

Як повідомляв "Апостроф", новорічні свята українці можуть провести в умовах жорсткого карантину. За словами нардепа від партії "Слуга народу", голови парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайла Радуцького, в Україні необхідно вводити локдаун щонайменше на три тижні.