RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Кабмін вніс зміни в правила дорожнього руху в Україні: що потрібно знати

Кабінет Міністрів схвалив проект постанови про внесення змін до Правил дорожнього руху, що стосуються прав і обов'язків осіб, які пересуваються в колісних кріслах (інвалідних візках).

Про це в Telegram-каналі повідомляє нардеп Олексій Гончаренко.

У проекті постанови йдеться, що особи, які рухаються в кріслах колісних, мають право: рухатися тротуарами, пішохідними або велосипедними доріжками зі швидкістю пішохода; рухатися краєм проїзної частини дороги, вулиці чи узбіччя.

Також вони мають право на переважне перетинання проїзної частини дороги позначеними пішохідними переходами. У цьому випадку особи на візках мають виконувати вимоги ПДР, що стосуються обов'язків пішоходів.

Разом з тим, особи, які рухаються в кріслах колісних, зобов'язані: використовувати технічно справні та належним чином обладнані крісла; не перевозити вантажі, що заважають керуванню; не буксирувати причепи; не перевозити пасажирів.

Крім того, колісні крісла повинні бути обладнані світловідбиваючими пристроями, а при русі в темний час доби по краю проїжджої частини дороги, вулиці чи узбіччя - зовнішніми світловими приладами.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні вступили в дію зміни правил дорожнього руху, затверджені постановою уряду №1105 від 11 листопада. Відповідно до них пішоходи в обов'язковому порядку мають носити світловідбиваючі елементи на одязі, а пасажири автомобіля повинні пристібатися не тільки ременями безпеки. Крім того, з'являться нові дорожні знаки.