RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

6 жовтня

5 жовтня

Всі новини

Хто і яку допомогу отримає при введенні повного локдауну в Україні: в Кабміні назвали суми і умови

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд спільно із президентом Володимиром Зеленський працюють над програмою підтримки представників бізнесу під час локдауну в Україні.

Про це повідомляє "Урядовий портал".

За словами Шмигаля, для людей, які можуть втратити доходи в разі посиленого карантину, передбачається надання одноразової допомоги в розмірі 8 тис. грн. А якщо підприємець прийняв рішення скоротити кількість працівників, то йому буде запропоновано до 8 тис.грн. за кожну таку людину, щоб зберегти робоче місце.

"Дія програми поширюється як на ФОПів, так і на громадян, які працюють як наймані працівники. За розрахунками Мінекономіки на таку допомогу зможуть розраховувати 1,2 млн українських громадян", - повідомив він.

Шмигаль наголосив, що всі інструменти підтримки можуть застосувати під час вимушеного локдауну, який прогнозують в Україні.

"Ще один інструмент підтримки - це одноразова компенсація по ЄСВ за найманих працівників. За розрахунками Мінекономіки на таку допомогу зможуть розраховувати 120 тис. осіб. Серед інших програм: погашення податкового боргу для громадян, які мають борг до 3 тис. грн, та звільнення ФОПів першої групи від сплати єдиного податку та ЄСВ", - зазначив прем'єр.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українська влада постійно відкладає введеня локдауну через відсутність міжнародних рекомендацій. Посадовці розуміють, що рішення доведеться ухвалювати самостійно, а потім вони нестимуть за це відповідальність.