RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

4 травня

Всі новини

Розсекречено російського генерала з оточення ватажка ЛНР: фото і біографія

СБУ викрила генерал-майора Головного управління Генерального штабу ЗС РФ Олега Шабаршина, який з 2015 року координує розвідувально-підривну діяльність на окупованій території Луганської області.

Про це повідомляє ТСН.

Шабаршин 1967 року народження, він постійно проживає в окупованому Луганську і офіційно займає посаду радника ватажка ЛНР Леоніда Пасічника. Бойовикам він відомий як Осокін Олег Павлович ( "Палич").

Контррозвідка встановила, що Олег Шабаршин підтримує близькі стосунки з керівниками "правоохоронних органів" ЛНР, з якими проводить дозвілля і збагачується за рахунок незаконного видобутку вугілля і контрабанди тютюну.

За роки перебування на окупованих територіях Шабаршин "заробив" гроші на квартиру в м Ростов-на-Дону і на будинок в Луганську.

На окупованому Донбасі Шабаршин одружився на мешканці Луганська.

Шабаршин народився в сім'ї військового (батько - полковник запасу Шабаршин Борис Георгійович, 1943 р.н., пенсіонер, проживає в м Ростов-на-Дону). Після закінчення в 1984 році навчання в середній школі № 175 м Тбілісі вступив до Рязанського Вищого повітряно-десантного командного двічі Червонопрапорного училища ім. Ленінського Комсомолу, яке закінчив в 1988 році з дипломом референт-перекладач з перської мови. З 1990 по 2004 роки проходив військову службу в ч № 35555 Північно-Кавказького військового округу на різних посадах. За роки служби брав участь у військових конфліктах в Абхазії, Нагірному Карабасі, Південній Осетії і Чеченській Республіці, а тепер і на Сході України.

Як повідомляв "Апостроф", в листопаді СБУ затримала колишнього учасника диверсійної групи терористичної організації "ЛНР", причетного до підриву декількох мостів на Донбасі.