RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Як керівництво ЗСУ заробляє на загиблих: фото, відео і всі деталі скандалу

Для поховання військовослужбовців, які загинули в зоні ООС на Донбасі, чиновники з Генштабу нав'язують укладання договорів з конкретним підприємцем на надання ритуальних послуг за завищеними цінами.

Про це повідомила на своїй Facebook-сторінці журналіст Яніна Соколова, опублікувавши скріни електронних документів і відео сюжету з цього приводу.

За словами журналістки, про цю схему їй розповів один з офіцерів ЗСУ, який зараз служить на Донбасі. Він же і надіслав документи, згідно з якими СПД, який надає ритуальні послуги, зареєстровано на якогось Ткачука І.І. з місцем реєстрації - гуртожиток.

"Такі послуги надавалися десятки разів одним і тим же ФОПом, де, для прикладу, вартість перевезення тіла військового з Донбасу додому в три рази перевищувала реальну", - стверджує Яніна Соколова.

За словами командира військової частини, укладати такі договори з цим підприємцем примушують дзвінками з вищого командування Генштабу.

Серед учасників схеми було названо прізвище полковника Бондаря, який є представником управління ЦВС Генштабу Збройних Сил. Від коментарів журналістці він відмовився.

Після перевірки доступної у відкритих джерелах інформації виявилося, що теща полковника Бондаря також є підприємцем і часто перемагає в тендерах на поставку в структури ЗСУ.

"Сам Бондар задекларував 2 ділянки в Києво-Святошинському районі за останні два роки. А дружина, київський прокурор, стала власницею Рендж Ровер", - зауважила Яніна Соколова.


У міністерстві оборони України вже відреагували на публікацію. Міністр Андрій Таран доручили терміново перевірити викладені факти щодо можливих зловживань посадових осіб одного з управлінь Генерального Штабу ЗСУ під час перевезення тіл загиблих українських захисників.

"У разі підтвердження: не просто притягнути винних до відповідальності, а й публічно назвати обставини, при яких така ганебна практика стала можливою. Питання - на особистому контролі міністра", - підкреслили в повідомленні прес-служби Міноборони.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Генштабі знищили документи, які стосувалися розпоряджень керівництва держави та ЗСУ в період анексії Криму Росією в 2014 році.