RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Якою має бути зарплата в українських лікарів, щоб уникнути кадрової катастрофи: названа сума

Президент Всеукраїнського лікарського товариства, міністр охорони здоров’я у 2014 році Олег Мусій заявив, що мінімальна заробітна плата для лікарів від 1 тисячі доларів дозволить уникнути кадрової катастрофи в медицині.

Про це він розповів в коментарі "Апострофу".

За словами екс-глави МОЗу, влада повинна підвищити зарплати лікарям і молодшому медичному персоналу, зарплата яких зараз на рівні мінімальної зарплати.

"Повинна бути стартова сума від 1 тисячі доларів для лікарів. Відповідно, 70% від цієї суми - це медичним сестрам, і 50% - санітаркам, які працюють теж. Без них лікар поодинці не зможе нічого робити", - зазначив Мусій.

Він звернув увагу на те, що в Україні зараз різко відрізняється зарплата лікарів сімейної медицини і лікарів вторинної медицини.

"Дуже погана диференціація між сімейним лікарем і лікарем вторинки породила великий внутрішній конфлікт. Сімейний лікар заробляє 15 або 20 тисяч, а його колега, який виконує більш важку роботу, отримує 5 тисяч гривень. Як може співпрацювати один з одним? Це неправильний шлях по розрізнення фінансування зарплат. Повинна бути відповідна шкала. Старт зарплати повинен починатися з 1 тисячі доларів. Тоді можна уникнути кадрової кризи", - додав Мусій.

Детальніше про порятунок медицини в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": "Медицина в Україні на межі катастрофи, ціна порятунку 300 мільярдів - Олег Мусій".