RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Лікувати людей буде нікому: відомий лікар назвав умову порятунку України від краху медицини

Міністр охорони здоров'я в 2014 році, президент Всеукраїнського товариства лікарів Олег Мусій назвав суму, яка потрібна для того, щоб медицина в Україні могла розвиватися.

Про це він сказав в ефірі "Апостроф Live" на телеканалі "Апостроф TV".

"Насправді необхідна сума для того, щоб розвивалася і функціонувала система охорони здоров'я - це близько 300 млрд. Це означає, що 5% ВВП - тільки на програму державних гарантій. Це вимоги закону "Про державні фінансові гарантії". І 2% - на інші установи системи охорони здоров'я і все функціонування системи охорони здоров'я", - сказав він.

За його словами, критична цифра для того, щоб не було подальшого руйнування медицини, це не 57 млрд, яких на даному етапі не вистачає на фінансування в 2021 році, а набагато більше - 300 млрд грн.

"Якщо цієї цифри не буде, то станеться кадрова катастрофа. А потім відбудеться і катастрофа з тим, що нікому буде надавати медичну допомогу і, відповідно, буде зменшення кількості населення України. Це відбувається, на жаль, за останні 5 років особливо яскраво. Під видом псевдореформи нам щось запропонували, а потім не дали на це навіть грошей, це неприпустимо", - вважає Мусій.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Медицина в Україні на межі катастрофи, ціна порятунку 300 мільярдів - Олег Мусій.