RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вакцинація від коронавірусу в Україні: скільки буде коштувати щеплення і за якої умови дасть ефект

Міністр охорони здоров'я в 2014 році, президент Всеукраїнського товариства лікарів Олег Мусій розповів про вакцинацію від коронавірусу в Україні, у скільки це обійдеться і що потрібно для того, щоб щеплення дали ефект для всієї країни.

Про це він сказав в ефірі "Апостроф Live" на телеканалі "Апостроф TV".

"На отримання вакцини насамперед вплине COVAX. Це та система, яка на 8 млн українців забезпечить нас вакцинами. Ця вакцина буде надана Україні безкоштовно. Навесні, я сподіваюся, будуть вакциновані групи ризику. Для вакцинації груп ризику 8 млн доз, які планує отримати Україна, буде досить", - сказав він.

За його словами, вакцини від коронавірусу безумовно на всіх не вистачить, тут потрібен колективний імунітет, а щоб він був потрібно, щоб або перехворіли, або були щеплені близько 80-85% населення, тобто 35 мільйонів осіб.

"Кілька мільйонів до тих пір перехворіє, я думаю, а ще 30 млн доведеться прищеплювати. На 20 млн українців треба знайти кошти. При вартості вакцини в 20 доларів можна порахувати, скільки треба грошей. Це не якісь критичні або катастрофічні цифри. Тут гірше інше - всі країни стоять в черзі, і виробники вакцини можуть не встигати. Але я думаю, що через півроку-рік буде достатня кількість вакцини. Єдине що, я б закликав тільки до безпечної вакцини, яка пройшла реєстрацію і всі стадії. Не так, як у нас є типу російська псевдовакцина або українська з доктором Фаворова. Ні, вона повинна пройти всі перевірки і бути безпечною для всіх. Тільки тоді її можна буде застосовувати", - сказав Мусій.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Медицина в Україні на межі катастрофи, ціна порятунку 300 мільярдів - Олег Мусій.