Американським вченим з Університету Північної Кароліни (США) вдалося з'ясувати, які продукти здатні блокувати поширення коронавірусу в організмі.
Результати дослідження опубліковано у виданні Frontiers in Plant Science.
Як стверджують вчені найуспішніше перешкоджають поширенню вірусу в організмі людини хімічні сполуки, які містяться у винограді і зеленому чаї. За даними дослідників з Університету Північної Кароліни ці речовини здатні блокувати ферменти-протеази SARS-CoV-2.
Крім того, знижувати активність ферментів коронавірусу можуть темний шоколад і какао.
Як повідомляв "Апостроф", в аптеках України через пандемію коронавірусу люди масово купують препарати для підвищення імунітету та профілактики простудних захворювань, тому тепер в фармацевтичних закладах зменшилися їх запаси, а на деякі виник дефіцит.