RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Введення у храм Пресвятої Богородиці: що категорично не можна робити 4 грудня

У п'ятницю, 4 грудня, відзначається велике церковне свято - Введення Пресвятої Марії в храм Господній. Вважається, що в цей день у віці трьох років Марія почала служіння Господу.

"Апостроф" розповідає про заборони цього дня.

4 листопада віруючі ходять до церкви і моляться вдома. Свято Введення Пресвятої Марії в храм Господній - день молитов за дітей. В молитвах Богородицю просять захистити їх від бід і допомогти знайти вірний шлях у житті.

Крім того, існує ряд заборон в свято Введення. Зокрема заборонено важко працювати. По можливості, краще відмовитися навіть від домашніх справ, присвятивши цей день духовності. Церква не забороняє займатися побутовою рутиною, але починати кожну справу варто з молитви.

У цей день не можна лихословити і допускати дурні думки. Це час радості і духовного розвитку. З цієї ж причини важливо уникати конфліктів і сварок - вони спустошують душу.

У день Введення Пресвятої Марії в храм Господній наші предки ніколи не відмовляли потребуючим у посильній допомозі, щоб і їм Богородиця допомогла в скрутну хвилину.

Читайте також привітання з Введенням Пресвятої Марії в храм Господній.

Як повідомляв "Апостроф", з 28 листопада і триває до 6 січня включно триває Різдвяний піст, який передбачає відмову від певних продуктів і ділиться на три етапи.