RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

​Як ворожити на свято Катерини: ТОП-7 найпопулярніших способів дізнатися про свою долю

7 грудня святкується День Святої Катерини, коли прийнято гадати на судженого і на долю.

Про це повідомляє ресурс Perevernul.ru.

Існує безліч ворожінь за допомогою додаткових предметів. В основному такі обряди проводили дівчата, але гадати можна і хлопцям.

На грошах

Раніше дівчата вважали, якщо в ніч з 6 на 7 грудня через вікно викинути кілька монет, це приверне судженого.

На вишневій гілці

Ввечері 6 грудня потрібно зрізати гілку з вишні і на ніч покласти її під подушку. Вважалося, що це допоможе побачити уві сні нареченого чи наречену.

На яблучній гілці

7 грудня потрібно зрізати гілочку з яблуні. Її необхідно поставити у воду. На ній повинні з'явиться до Різдво 7 січня листя. У цьому випадку в новому році відбудеться весілля. Якщо листочки не розпустяться - весілля не буде.

Уві сні

Щоб побачити свою майбутню другу половинку уві сні необхідно дотримуватися посту. В цьому випадку ввечері 6 грудня треба покласти в горщик із землею кілька насінь льону. При цьому треба говорити: "Свята Катерина, льон тобі сію, допоможи зрозуміти, хто судженим моїм хоче стати". Після виконання обряду потрібно лягти спати, тоді приснитися доля.

Також 6 грудня дівчата випікали хліб. Перед сном треба було з'їсти коржик. Уві сні мав прийти суджений і дати води своїй нареченій.

На хлібі

Вранці треба купити 3 буханки хліба. За сніданком від однієї відрізати кірку, за обідом - другої. На вечерю відрізати ще одну з третьої. Перед сном над цими шматочками потрібно прочитати слова: "Свята Катерина, допоможи, про судженого мого розкажи. Кірку під подушку покладу, коханого уві сні в гості чекаю. Сон не засплю. Кого уві сні побачу, вранці згадаю". Хліб треба покласти під подушку трикутником, корками вниз.

Є ще один спосіб ворожіння на хлібі: взяти невелику кількість м'якушки хліба і почати катати його по столу навколо якоїсь речі. Вона повинна належати молодій людині, яка сподобалася. Після такого ритуалу, як вірили раніше, хлопець повинен був закохається.

Підслуховування

Для цього необхідно підслухати чиїсь розмови під вікном. Тоді можна дізнатися, що чекає наступного року. Якщо господарі говорять про щось хороше, то і рік буде для вас хорошим. Якщо сміються - буде у того, хто ворожить, любов і гармонія. Сварки і лайка - чекають непрості відносини в родині.

Ворожіння на судженого

Свята Катерина захисниця шлюбу дівчат. Тому сни за участю хлопців на 7 грудня вважаються віщими.