RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Пневмонія може розвинутися без температури: лікар вказав на головну небезпеку коронавірусу

У випадку інфікування коронавірусом, більше 11,5 тисяч нових випадків якого зафіксовано в Україні минулої доби, організм майже завжди реагує підвищеною температура тіла, але вона може триматися всього 1-2 дні. А викликана як ускладнення коронавірусу пневмонія може перебігати без підвищення температури.

Про це розповів в інтерв'ю ТСН.ua головний лікар одного з діагностичних медичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

За словами лікаря, на першому етапі важливо розрізняти враження легенів коронавірусом і пневмонію бактеріального походження.

"Пневмонія, викликана коронавірусом, може протікати без підвищення температури. Знову ж таки, потрібно розрізняти вірусне ураження легенів і уже приєднання бактеріальної інфекції на фоні вірусної пневмонії. Якщо приєднується бактеріальна інфекція, то майже завжди є температура", - розповів лікар.

Лікар звернув увагу на те, що у дітей також можуть бути ознаки так званого матового скла на легенях, але це не означає, що потрібна госпіталізація.

"У дітей це проходить досить спокійно, без якось особливого лікування", - каже Тарас Жиравецький.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні одним з показників для госпіталізації пацієнта з Covid-19 є частота дихання менше 10 або більше 30 дихальних рухів. Російський лікар імунолог-алерголог Володимир Болібок назвав задишку самим насторожуючим симптомом коронавірусу.