RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Принесли сніданок в палату з мертвою сусідкою: в одеській лікарні стався кричущий випадок

В Одесі катастрофічна ситуація в лікарнях, де лікують пацієнтів з коронавірусом - стаціонари переповнені, в реанімаціях немає обладнання для порятунку важких хворих і не вистачає медиків.

Про це розповіла засновник і директор благодійного фонду "Корпорація монстрів" Катерина Ножевнікова, яка займається допомогою хворим з коронавірусом, в інтерв'ю засновнику 4City В'ячеславу Грубому, яке опубліковано на його сторінці у Facebook.

"Медична система обвалилася. В нас на одну бригаду приходиться 100-120 хворих при нормі у 30 пацієнтів. Ми скоро залишимося без лікарів зовсім, а медиків змусили працювати в нелюдських умовах і вимагати від хворих потрібні для лікування препарати. В лікарнях не вистачає молодшого персоналу, санітарів. Дійшло до того, що не було кому винести з палати тіло померлої людини, коли там лежали інші хворі", - розповіла Ножевнікова.

Кричущий випадок стався в 5-ій лікарні міста Одеси.

"В палаті, де лежали хворі з коронавірусом, померла одна з пацієнток. Її тіло не було кому винести вночі, а зранку в палату хворим принесли сніданок", - розповіла волонтер.

Однак, за словами Ножевнікової, звинувачувати медиків не можна - вони не винні, що їх буквально зіштовхують лобами з пацієнтами.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні спостерігається значне зниження динаміки захворювання коронавірусом, однак це може пояснюватися скороченням кількості зроблених тестів наCOVID-19.