RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Російська вакцина від коронавірусу знову дала збій: цікаві подробиці

Розроблена російськими фахівцями вакцина від коронавірусу, якою почали щеплювати росіян, дала збій - волгоградські медики інфікувалися коронавірусом після проведеної вакцинації.

Про це повідомляє видання "Эхо Москвы" з посиланням на інформацію заступника голови обласного мінохоронздоров'я Олени Краснової.

Зокрема, після отримання першої дози вакцини кілька медиків, які перебували в тісному контакті з хворими, все ж заразилися коронавірусом. Хоча перед тим, як робити щеплення, медикам робили ПЛР-тест і результати були негативними, вони все ж підхопили інфекцію.

У відомстві пояснили, що це могло статися до того моменту, коли їм дали першу дозу вакцини.

Імунітет, за словами Краснової, виробляється через три тижні після отримання другого компоненту, і вже після цього терміну ніхто не захворів, всі благополучно перенесли вакцинацію, а медпрацівники позитивно оцінили російську вакцину.

Як відомо, у Волгограді першим добровольцям з числа лікарів, соцпрацівників і вчителів зробили щеплення від коронавірусу в середині жовтня.

Як повідомляв "Апостроф", Велика Британія першою в світі схвалила вакцину від коронавірусукомпаній Pfizer і BioNTech. У країні стартувала вакцинація, першою щеплення отримала 90-річна Маргарет Кінан.