RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Чи отримає Україна ще один транш від Євросоюзу: названо головні умови

Європейський інвестиційний банк виділив Україні 640 млн євро на розвиток інфраструктури і транспорту. Однак другий транш наша країна отримає тільки після прийняття передбачених Меморандумом законів.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

Відзначається, що виплата коштів стала наслідком підписання Меморандуму про взаєморозуміння (МоВ) цього літа і його ратифікацією в середині вересня, а також після відновлення участі України в продовженні співпраці в рамках програми МВФ в останні тижні і прихильності програмі політики, узгодженій з ЄС.

"Перша виплата не залежить від виконання будь-яких конкретних умов політики. Видача другого траншу буде залежати від виконання 8 конкретних заходів, викладених в МоВ. До них відносяться заходи в галузі управління державними фінансами, боротьби з корупцією, поліпшення ділового середовища і управління державними підприємствами", - заявили в Єврокомісії.

Згадані 8 заходів, які має виконати Україна для отримання ще 600 млн євро, прямо прописані в Меморандумі, з ними можна ознайомитися за посиланням. Відповідний закон (Закон № 825-IX про ратифікацію Меморандуму і Кредитної угоди між Україною і Європейським Союзом про отримання макрофінансової допомоги ЄС на суму до 1,2 млрд євро) підписав президент України Володимир Зеленський 14 вересня.

Як повідомляв "Апостроф", касовий розрив держбюджету України за тиждень збільшився більш, ніж на 5,5 млрд гривень.При цьому загрозливими темпами зростають невиплати за захищеними видатками бюджету, до яких, в тому числі, відносяться пенсії і інша "соціалка".