RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Марсіанська" ракета Starship вибухнула на випробуваннях: опубліковано вражаюче відео

В мережі з'явилося відео невдалого тестового запуску корабля Starship SN8 компанії Ілона Маска SpaceX, призначеного для польотів на Місяць і Марс, який відбувся у середу, 9 грудня, в США.

Відповідне відео опублікували в Youtube-каналі SpaceX.

Під час тестового польоту Starship SN8 повинні були випробувати злітну/посадкову аеродинаміку корабля, рух закрилків, синхронну роботу трьох метанових двигунів Raptor, стійкість прототипу при посадці і інші параметри.

Прототип SN8 піднявся на 12,5 кілометра, вимкнув двигуни і почав спуск. Наближаючись до землі, Starship знову включив двигуни, але запрацювало тільки два з трьох. Ракета розгорнулася вниз хвостом, почала вертикально знижуватися і вибухнула, торкнувшись посадкового майданчика.

Випробування 9 грудня були наймасштабнішими для Starship. Під час польоту перевіряли аеродинаміку, стартові і посадочні можливості ракети. Раніше прототипи Starship не піднімалися на таку висоту.

Засновник SpaceX Ілон Маск в Twitter пояснив, що під час посадки тиск в паливному баку був недостатнім, це призвело до високої швидкості приземлення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Ілон Маск назвав терміни, коли люди можуть опинитися на Марсі.