RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Катастрофічні 3 градуси: генсек ООН закликав світових лідерів оголосити надзвичайний стан

У суботу, 12 грудня, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив про необхідність оголосити надзвичайний стан у сфері клімату в усіх розвинених країнах світу, щоб уникнути катастрофи вже в цьому столітті.

З таким закликом до світових лідерів він звернувся під час саміту ООН з питань зміни клімату.

Гутерріш, зокрема, попередив, що якщо не удсться убезпечити планету від збільшення викидів парникових газів, то клімат в світі вже в цьому столітті може потеплішати на "катастрофічні" 3 градуси за Цельсієм.

Він також розкритикував дії уряду країн "Великої 20-ки" за часів пандемії через те, що галузі, пов'язані з викопним паливом, отримують на 50% більше, ніж галузі з низьким викидом вуглецю.

"Це неприйнятно. Ми не можемо використовувати ці ресурси для збереження підходу, який перекладає на плечі майбутніх поколінь тягар боргів перед постраждалою планетою", - заявив чиновник.

У зв'язку з цим Гуттеріш закликав "всі країни, міста, фінансові установи та компанії затвердити плани по досягненню нульових викидів до 2050 року і почати їх виконувати, включаючи досягнення чітких короткострокових цілей".

Генсек ООН також окремо відзначив високий рівень забруднення планети від авіаційних і морських перевезень.

Як повідомляв "Апостроф", через підвищення середньої температури повітря на нашій планеті всього на 2 градуси полярне літо стане вдвічі довше, а це загрожує таненням вічної мерзлоти, підвищенням рівня світового океану і різкою зміною погодних умов за межами арктичних територій.