RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Українцям можуть продавати небезпечні для здоров'я ялинки: важлива заява експерта

Керівник відділу контролю в сфері торгівлі ГУ Госпотребслужби в столиці України Ірина Мазепа повідомила, що жителі країни можуть потрапити у велику неприємність при придбанні хвойних дерев. За її словами, на Новий рік в оселі мешканців України можуть потрапити хвойні дерева невідомого походження. Мова йде навіть про ті ялинки, які виросли на території Чорнобиля, в безпосередній близькості від ЧАЕС.

Про це написала Україна24..

Пані Мазепа розповіла, що у випадку виявлення незаконного продажу хвойних дерев необхідно відразу ж повідомляти про це представникам Державного агентства лісового господарства. Справа в тому, що всі хвойні дерева, які продаються на території України, повинні бути зі штрих-кодом, тобто, вони зобов'язані бути "чіпованими". Є спеціальні портали, на яких можна перевірити всю інформацію, це допоможе українським жителям не потрапити в таку дивну ситуацію.

На питання співробітника ЗМІ про те, що продавець хвойних дерев може показати штрих-код в руці і прикріпити його на місці, пані Мазепа відповіла, що немає ніякої гарантії, де саме було вирощено хвойне дерево. Для цього і потрібно, щоб українці зверталися за детальною інформацією в відомства. Українці повинні допомогти виявити таку проблему: якщо коду немає, а людина тримає в руці штрих-код, не зовсім зрозуміло, чи була ялинка вирощена неподалік від ЧАЕС, чи ні. Відомство забезпечує контроль всіх цих випадків і стежить за збереженням екологічної безпеки.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, опублікований список адрес, де в Києві купити новорічну ялинку, і дата початку продажів.