RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Як отримати виплату 8 тисяч під час карантину: детальна відповідь юриста

З понеділка, 14 грудня, на інтернет-порталі "Дія" почали приймати заявки на отримання 8 тисяч одноразової допомоги від держави, яке передбачено дл фізосіб-підприємців, на роботу яких вплине оголошений в Україні з 8 січня жорсткий карантин.

Адвокат Асоціації представників малого та середнього бізнесу Києва Вікторія Тютюнникова в ефірі телеканалу "Україна 24" пояснила, як правильно звертатися за допомогою і які при цьому можуть виникнути проблеми.

За її словами, в перший день роботи зі зверненнями проблеми виникають через перевантаження порталу або технічні неполадки, через які людям не вдається подати відповідні заявки.

"Можливо в перші дні такий великий ажіотаж, заявки можемо подати до 21 грудня включно. Ще є час. У кого не вийшло це зробити сьогодні, можуть намагатися повторно це зробити завтра. Думаю, що в принципі це буде можливо", - пояснила юрист, підкресливши, що з цією метою не потрібно звертатися до роботодавців або в податкову - всі заяви будуть прийняті через портал або мобільний додаток "Дія".

Тютюнникова також нагадала, що заявник повинен обов'язково вказати міжнародний рахунок IBAN, щоб гроші було перераховано. Самі виплати будуть здійснюватися з 31 грудня 2020 року.

"Це робиться, щоб людям були кошти на життя на той місяць, коли буде повний локдаун і доходи підприємців і найманих працівників значно скоротяться або припиняться взагалі", - зазначила вона.

Як повідомляв "Апостроф", через те, що сотні тисяч українців одночасно намагаються подати заяви на отримання виплат на порталі, сервіс не справляється з таким напливом.