RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Як отримати "карантинну" допомогу в розмірі 8 тис. в Україні: детальна інструкція

Для підтримки підприємців в умовах жорстокого карантину, який в Україні буде діяти з 8 по 24 січня, направлять 12 мільярдів гривень. З 14 грудня портал "Дія" почав приймати заявки на отримання 8 тисяч одноразової допомоги від держави.

Як повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в своєму Telegram-каналі, за перші 10 годин роботи послугою встигли скористатися понад 5 тисяч осіб.

Заявку на отримання допомоги з 14 до 31 грудня можуть оформити наймані працівники і фізичні особи-підприємці, діяльність яких підпадає під заборону в період посиленого карантину в січні.

"Зробити це можна на порталі Дія в особистому кабінеті або через додаток, вибравши розділ "Послуги". Заповнення заяви займе не більше 5 хвилин, а гроші автоматично будуть зараховані на особистий гривневий рахунок після перевірки даних. Уряд робить все, щоб кошти кожному надійшли як якнайшвидше", - написав Шмигаль.

З деталями надання одноразової допомоги можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомляв "Апостроф", раніше міністр соціальної політики Марина Лазебна назвала три основні умови для отримання 8 тисяч гривень фінансової компенсації за час жорсткого карантину в січні.