RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

В Україні змінили порядок реєстрації авто та допуску до поїздки за кордон: що потрібно знати

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів і ряду інших транспортних засобів, а також змінив порядок допуску авто до поїздки за кордон.

Про це повідомляє "Судово-юридична газета".

Зміни в порядку реєстрації також стосуються автобусів, самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів.

Проектом постанови пропонується забезпечити можливість подачі заяви та документів, необхідних для реєстрації транспортних засобів, із застосуванням засобів електронного кабінету водія (якщо не потрібен огляд фахівця МВС).

Крім того через електронний кабінет водія або Єдиного державного вебпортал електронних послуг можна буде здійснювати замовлення наявних в сервісному центрі МВС номерних знаків, що видаються за бажанням власників легкових автомобілів.

Також документом вноситься ряд змін в порядок допуску транспортних засобів до поїздки за кордон.

Зокрема передбачається, що до поїздки за кордон допускаються авто, на які відповідно до Конвенції про дорожній рух видані свідоцтва про реєстрацію та номерні знаки, серіям яких присвоєні літери латинського алфавіту.

На транспортні засоби, власники яких виїжджають за кордон на постійне місце проживання або авто вивозяться за кордон у зв'язку з їх відчуженням, видаються свідоцтва про реєстрацію та номерні знаки встановленого зразка, терміном на два місяці.

Як повідомляв "Апостроф", державне підприємство "Документ" ввело досить зручну послугу, яка дозволить обміняти водійське посвідчення в "паспортному сервісі" в найкоротші терміни.