RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Ляшко спростував міф про "другосортні" вакцини від Covid - 19 для простих українців

Українці не отримають погану вакцину від коронавірусу, епідемія якого не зменшує оберти в Україні .

Про це заявив головний санлікар України Віктор Ляшко в коментарі виданню "Апостроф".

Заступник голови МОЗ розвіяв міфи про те, що нібито чиновникам виділять "хорошу" вакцину, а прості українці отримувають "погану".

Ляшко також запевнив, що Україна не отримає умовно "погану" вакцину від коронавірусу.

"Я не розумію звідки ці міфи з'являються. Україна буде отримувати вакцину виключно провідних виробників і виключно після прекваліфікації ВООЗ. Ми відстежуємо всі клінічні дослідження вакцин і реєстрації. Зараз є реєстрація двох вакцин, в подальшому очікується більше. Також Україна підписала всі необхідні документи і вступила в глобальний альянс COVAX, щоб отримувати вакцину по перерозподілу за принципом рівного доступу, незалежно від економічного розвитку кожної з країн. Тому, питання, що ми якось будемо ділити і завозити якусь різну вакцину для різних людей, не може навіть стояти на порядку денному ", - стверджує головний санітарний лікар.

Віктор Ляшко в спілкуванні з журналістами додав, що перша партія вакцини від коронавірусу призначена не для чиновників.

"Якщо з'являється перша партія вакцин, то відразу на вакцинацію йдуть медичні працівники, потім військовослужбовці, які захищають країну на сході, після цього соціальні працівники та люди, які знаходяться в закритих соціальних установах. І наступна, найбільша група, це люди 60+. у цій групі пріоритет буде у людей більш старшого віку і у людей з хронічними захворюваннями: діабет, серцево-судинними захворюваннями і так далі ", - підсумував заступник голови МОЗ в коментарі журналістам.

Читайте також матеріал "Апострофа": Чи небезпечна вакцинація від коронавірусу: розвінчуємо 5 головних страхів українців